4 tot 6 weken

18 Karaat Geelgoud met Prehniet
Ring Cocktail Wave

Venus

De edelsteen in het midden is een ‘hidden gem’, een verborgen schoonheid. Prehniet, de steen die zelfliefde brengt, zit goed beschermd in de gouden schelp.

Op aanvraag
Dit sieraad bekijken?

Venus

Een betere naam kan ik deze ring niet geven.
Venus kennen we als de tweede planeet van het zonnestel. Venus, de godin van de liefde en misschien ken je ook wel de Venus van Milo, in het Louvre. Of dat ene nummer van de Shocking Blue…

De geboorte van Venus is een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli. Het beeldt de godin Venus uit die oprijst uit de zee als een volgroeide vrouw, zoals beschreven wordt in de Griekse Mythologie. Het verhaal klopt niet helemaal met de hoe het afgebeeld is, ze zou uit zeeschuim zijn geboren maar op het schilderij staat ze op een schelp. De schelp-vorm zie je terug in de ring, het lijnenspel en de zachte vormen geven het goed weer. De edelsteen in het midden, de prehniet, zie je pas als je goed in de ring kijkt.

Waar ik laatst achter kwam, vind ik dan ook wel weer heel toevallig: één van mijn favoriete planten heet de venusvliegenvanger. Het is een vleesetende plant die je goed herkent aan haar vorm. De bladeren hebben aan het uiteinde een val, een vangblad met haren die dichtklapt nadat er een irritatie optreed (een insect o.i.d.).
Het is een lastige plant om te onderhouden maar toch zou ik er graag nog één in huis nemen.